אם נפגע לך הדיסק און קי ולא נפתחים לך הקבצים – קודם כל חשוב לזכור שאפשר לשחזר! אנחנו יכולים לשחזר לך את כל המידע, קבצים או תמונות, בצורה איכותית ותקינה.
מה הסיכוי לשחזר את המידע?
סיכויים גבוהים מאוד! (עד 97% אחוזי הצלחה). רק חשוב מאוד קודם כל להפסיק את השימוש בדיסק און קי. אם אפשר לנתק את המכשיר מהמחשב בצורה בטוחה ותקינה – מעולה! אם אי אפשר, חשוב לזכור מה קרה לפני התקלה. יכול להיות שמדובר בבעיה במחשב אליו מחובר הדיסק און קי, יכול להיות שהיה קצר חשמלי. מיליון סיבות. ככל שנזכור מה קרה לפני התקלה – זה יעזור לנו לפענח את הבעיה בקלות יותר.
בנוסף – חשוב מאוד לא לנסות לתקן לבד! בדר"כ זה רק הופך את הבעיה למסובכת יותר ולכן מוביל בסוף לתיקון יקר יותר.
מה יכול לגרום לנזק?
✔ שבר פיזי של דיסק און קי.
✔ אי יציבות בקריאת הקבצים – המחשב לא מזהה את הדיסק און קי
✔ וירוס בדיסק און קי שפגע בתוכנה, חומרה או חס וחלילה קבצים.
לא לדאוג – אנחנו יכולים לשחזר גם קבצים וגם תמונות!
קצת על מה זה דיסק און קי
מדובר במכשיר קטן שפעם שימש לאחסון מצומצם של נתונים והיום יכול להגיע גם לאחסון של 1TB. הדיסק פותח (אי שם בשנות ה-90) על ידי חברה ישראלית בשם M-Systems שנרכשה בהמשך על ידי חברת SanDisk שכולנו מכירים היום. אין ספק שהמכשיר הקטן הזה שמכיל כל כך הרבה מביא איתו המון יתרונות. היתרון המרכזי הוא הניידות שלו. קל לחיבור, קל לסחיבה, קל לתפעול – בקיצור קל! הגודל הקטן שלו מטעה אותנו קצת וגורם לנו להתייחס אליו בקצת פחות כבוד. זורקים לתיק, מעבירים אחד לשני במסירה, משאירים אותו מחובר למחשב במשך שעות עד שמתחמם קצת יותר מדי. ופה הטעות. חשוב שנדאג לו כמו שאנחנו דואגים למחשב שלנו, לדיסק הקשיח שלנו ולטלפון שלנו.
מה השוני בין דיסק קשיח לבין דיסק און קי?
קודם כל שניהם משמשים לאחסון מידע ומופעלים על ידי תוכנה. יש נקודות השקה באופן בו שומרים את הקבצים על גבי הדיסק, אך הטכנולוגיה הבסיסית שונה. דיסק און קי מופעל באמצעות טכנולוגית פלאש שיש לה הרבה יתרונות. היתרון הבולט הוא מהירות גישה לקריאה וכתיבה בשטח הדיסק. לכן גם אופי שחזור המידע קצת שונה מדיסק קשיח, בין אם מדובר בנזק פיזי או נזק לוגי.
מה חשוב לעשות כדי לשמור על הדיסק און קי?
באופן יומיומי חשוב לשמור עליו כאילו היה דיסק קשיח. כבר אמרנו שהגודל לא קובע, לכן גם כשהמכשיר המאחסן הוא קטן עדיין צריך שידאגו לו.
- חשוב לא לזרוק אותו, לא להשאיר אותו במקומות לחים או רטובים וכמובן להגן עליו מנפילות.
- חשוב לדעת איך לחבר ולנתק בצורה נכונה ולהשתדל לא להשתמש בו במחשבים ציבוריים שיכולים להיות מלאים בוירוסים.
- חשוב להתקין על המחשב שלנו תוכנת אנטי וירוס. כך נוכל להגן גם על המחשב שלנו וגם על כל מכשיר שאנחנו מחברים למחשב שלנו. כמו למשל: דיסק און קי, דיסק קשיח, טלפון נייד ועוד.
מאתרים את התקלה
מגיעים אלינו עם המכשיר (אנחנו גם יכולים לאסוף ישר מהבית). לאחר מכן, אנחנו עושים בדיקה מהירה ומבינים אילו פעולות שחזור יש לבצע.
אסטרטגית שחזור
אנחנו מציגים בפניך באופן שקוף את התהליך. לאחר הבדיקה אנחנו יודעים מה הציוד שאנחנו צריכים, כמה זמן זה ייקח ומה סיכויי ההצלחה לאיכות החומרים
שחזור וגיבוי מידע
אחרי תאליך שחזור מידע מידסק תקול, אנחנו מגבים את המידע אצלנו בשרתים ושולחים אליך לינק עם כל המידע המשוחזר.
לסיכום, קודם כל לנשום - הכל בסדר!
במקרה שאבד לך מידע הכולל ערך כלכלי או רגשי – חשוב לפנות למעבדה שתבצע את שחזור המידע. המידע קיים, אך מדובר בפעולה רגישה הדורשת שימוש באמצעים טכנולוגים מתקדמים. לכן, חשוב לא לגעת, לא לפתוח – וישר לגשת למעבדת שחזור מידע.
אנחנו נמצאים בתל אביב ויש לנו צוות מומחה מקצועי ומנוסה בשחזור מידע מאלפי מכשירים מסוגים שונים. אנחנו לא נחים לרגע עד שמוצאים את הפתרון המדויק עבורך ומשחזרים את המידע החשוב לך.